Wie wij zijn

Ben jij ook zo’n kussenfreak als wij? Tja, we steken het niet onder stoelen of banken, ons team heeft nou eenmaal een kussentik. Het is dan ook niet zo vreemd dat we in 2011 een webshop zijn gestart met deze geweldige sfeermakers in huis, die soms ware kunstwerkjes zijn. We hebben namelijk zelf ondervonden dat het best lastig kan zijn om echt mooie en bijzondere sierkussens te vinden, zonder meteen stad en land af te moeten zoeken. Met De Kussenwinkel willen we het voor jou gemakkelijk maken. Je hoeft alleen nog maar te kiezen uit onze mooie selectie. Deze bestaat bijvoorbeeld uit de home collectie van fashion merken als Missoni, Marimekko, Orla Kiely en Jean Paul Gaultier. Stuk voor stuk pareltjes!

Kussens zijn nog steeds de rode draad, maar inmiddels vind je bij De Kussenwinkel ook andere luxe woonaccessoires, zoals vloerkleden, behang, poefjes, beddengoed, meubels, verlichting, porselein en nog veel meer. Met ruim 50 merken en meer dan 2500 producten, van gerenommeerde designers tot onbekende juweeltjes, leveren we inmiddels wereldwijd. Als extraatje bieden we onze designservice aan. Je krijgt van ons gratis en professioneel interieuradvies over print- en kleurencombinaties, inrichting en stoffen. Geheel vrijblijvend. Eigenaren Lilian en Jurgen helpen je graag je eigen stijl te ontdekken.

Hoe het allemaal begon…

De basis van De Kussenwinkel gaat al heel wat jaren terug. Naar de tijd dat oprichter Lilian grafische vormgeving studeerde aan de kunstacademie in Arnhem. Dat ze op vakantie in Frankrijk een schetsboek kocht om haar ideeën over het opknappen van Franse huizen uit te werken. Dat ze een half jaar in Hong Kong woonde en werkte om haar creativiteit tot bloei te laten komen. De interesse en nieuwsgierigheid in interieur en architectuur is er dus altijd al geweest. En na jarenlang op een ontwerpafdeling van een bekend internationaal bedrijf te hebben gewerkt, kroop het bloed waar het niet gaan kon. In haar eigen drang naar mooie producten, kon ze de sterke behoefte om iets bijzonders aan te bieden niet langer onderdrukken. Uniek, kwalitatief, een exclusief aanbod, dat moest het worden.

Het idee om een webwinkel te beginnen was geboren.

Er volgde een periode van netwerken en relaties opbouwen met de topmerken. In die tijd waren lang nog niet alle luxe merken gewend om met online dealers te werken. Jurgen, die als bedrijfseconoom ervaring had met internationaal ondernemen en e-commerce, wist hoe de paden met exclusieve merken bewandeld moeten worden. We hebben verschillende merken over de streep geholpen en hun vertrouwen gewonnen. Nu plukken onze klanten de vruchten van deze relaties en kunnen we zo’n goede service bieden. We zijn best trots dat onze klanten ons op Trustpilot als Uitstekend beoordelen.

Grote avonturen beginnen klein

De eerste bestelling werd gewoon thuis op zolder ingepakt. Er werd zelfs een foto van de ingepakte kussens gemaakt, zo trots en enthousiast waren we. De vijf exclusieve merken van het allereerste begin groeiden uit naar 50 merken. De dozen op zolder pasten daar allang niet meer en bevolkten zelfs de woonkamer. Het werd overduidelijk tijd voor een extern magazijn. We groeiden uit onze voegen!

Om de groei aan te kunnen en het bedrijf verder te professionaliseren, besloot ook Jurgen fulltime voor De Kussenwinkel te gaan werken. Jurgen en Lilian vullen elkaar naadloos aan. Hij de commerciële en zij de creatieve kant. Wat hij leuk vindt om te doen, vindt zij niet leuk en andersom. Een perfect team!

Grow with the flow

We groeien organisch. Op gevoel. Het moet ons blijven passen als een woonitem in de sfeer van je huis. Als het kussen op je bank. Nog steeds bevindt De Kussenwinkel zich in een speciale nichemarkt en nog steeds wordt iedere bestelling met hetzelfde enthousiasme ingepakt. Groot of klein. We zijn een heel klein team, dus van de inkoop tot het inpakken doen we zelf. Met alle liefde. Daarom kunnen we ook echt genieten wanneer blije klanten een foto sturen van het eindresultaat.

Om steeds weer vernieuwend en trendy te blijven, bezoeken we diverse beurzen. We zijn nog altijd op zoek naar iets bijzonders en unieks, naar kleine merken die nog niet zo bekend zijn. Vaak kleurrijk en altijd luxe. Dat is nooit veranderd! We houden van zakendoen met spullen waar we een goed gevoel bij hebben. Tegenwoordig zet ook de jongste generatie van het familiebedrijf haar creativiteit in met het onderhouden van de social mediakanalen. Op deze manier kunnen we jou altijd op de hoogte houden van onze nieuwste vondsten.

Dit is wat wij geloven

  • Uniek, kwaliteit en exclusief: mooie producten
  • We behandelen jou zoals we zelf behandeld willen worden, eerlijk en persoonlijk
  • We pakken zelf alles in, want dan is het zeker goed
  • Wij weten van elk naadje en geven graag advies
  • Geen verzendkosten

Kusje,
Team De Kussenwinkel