Over onze merken

Merken van A-Z

Achter elk van onze merken zit een verhaal. Waar staan ze voor en wat is hun inspiratie?


BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Aaizi

Aaizi is een Nederlands designmerk dat terug grijpt naar antieke tegels, kant, en textiel, om deze vervolgens te vertalen in gedurfde nieuwe bewerkingen. Intense kleuren en gestileerde patronen vormen de rode draad, voor een warme en persoonlijke touch in je huis.

Artek

Artek werd in 1935 in Helsinki opgericht door vier jonge idealisten: Alvar en Aino Aalto, Maire Gullichsen en Nils-Gustav Hahl. De naam Artek is een synthese van Art en Technology – concepten die centraal stonden in de internationale modernistische beweging uit de jaren 1920. Het modernisme streefde naar een vruchtbaar verbond van deze twee concepten. In overeenstemming met de radicale geest van zijn oprichters, blijft Artek vandaag een innovatieve speler in de wereld van modern design.

brita sweden

Brita Sweden

Brita Sweden is een familiebedrijf met een passie voor het creëren van stijlvolle en tijdloze interieur dessins met speelse kleurencombinaties, die je zullen helpen om een onmiskenbaar Zweeds tintje aan elke kamer in je huis te geven.

Casamance

Het Franse Casamance is ontstaan uit het verlangen naar een bepaald soort luxe, om tijd vrij te maken voor tijd in een wereld waar alles aan het versnellen is. Tijd om te eten met familie, voor een drankje met vrienden, om een boek te lezen, om een tentoonstelling te bezoeken… Casamance biedt een kader voor al deze kostbare momenten, met buitengewone stoffen en wandbekleding.

casamance

Christian Lacroix

Al sinds de oprichting van het couture huis in 1987, is de Christian Lacroix stijl uniek, uitbundig, kleurrijk en barok. Inspiraties uit Latijnse culturen en theatrale vormen veroorzaakten een adem van frisheid in de modekringen. De kenmerkende thema’s van het Lacroix huis zijn terug te vinden in een sensationele home collectie.

Clarissa Hulse

Clarissa Hulse is een in Londen gevestigde textielontwerper, bekend om botanische afbeeldingen en gedurfde kleuren. Clarissa, geboren in Praag, leefde een nomadische jeugd en bracht tijd door in Thailand, Spanje, Italië en Griekenland. Deze eclectische achtergrond heeft een enorme invloed gehad op haar benadering van kleur en design. Na haar afstuderen in textiel aan Brighton Art College, begon Clarissa met de hand bedrukte sjaals te produceren die uitgroeiden tot een lijn woonaccessoires. Clarissa’s kenmerkende stijl bestaat uit elegante botanische silhouetten gebaseerd op haar natuurfotografie.

lifestyle clarissa hulse

Cole & Son

Het Britse Cole & Son is opgericht in 1875 en heeft tijdens hun uitgebreide geschiedenis vele belangrijke historische behang ontwerpen gemaakt. De innovatieve en prachtige collecties weerspiegelen een voornaam erfgoed, evenals een voortdurende passie voor nieuw en spannend behang.

Designers Guild

De prachtige home fashion van Designers Guild is een verrijking voor je interieur. Al decennia lang weet Tricia Guild de wereld te betoveren met haar kleurrijke ontwerpen en een mix aan patronen.

Elaiva

Elaiva badjassen en strandlakens zijn gemaakt van de fijnste materialen en onthullen de levendigste, rijkste, en meest intense kleuren. De vernuftig geweven patronen zijn net zo delicaat complex als koralen, en de mediterrane zon en zee zijn voelbaar in de unieke warmte en verzachtende aanraking van elk product.

EST-1966

EST-1966 by Chantal Keizer brengt een serie luxe home producten. Opvallend zijn de uitgewerkte dessins, welke bestaan uit een combinatie van grafisch design en fotografie.

Florence Broadhurst

Florence Broadhurst (1899-1977) was een Australische schilder en behangontwerper. Haar archief met uitzonderlijke patronen varieert van geometrisch tot bloemen, psychedelisch en excentrieke chinoiserie. Een selectie van haar prachtige ontwerpen is toegepast op een luxe vloerkleedcollectie.

Harlequin

Het Britse Harlequin staat bekend om inspirerende textiel ontwerpen, innovatieve texturen en heerlijke kleuren. Een eclectische mix van klassiek gemengd met modern, flamboyant gecombineerd met elegant; de collectie is om van te watertanden.

HAY

HAY vindt dat goed design voor iedereen bereikbaar moet zijn. Vanaf het allereerste begin in 2002 zetten medeoprichters en creatief directeuren Mette en Rolf Hay zich in om samen te werken met de beste ontwerpers van over de hele wereld om hoogwaardige meubels en alledaagse voorwerpen te vervaardigen voor een breed publiek.

Jean Paul Gaultier

De Jean Paul Gaultier Home Collection is een originele en fantasievolle verlenging van de herkenbare fashion van deze extravagante designer. Hij weet zijn gewaagde dessins op succesvolle wijze door te voeren in een eigenzinnige interieurcollectie.

K3 by Kenzo Takada

K3 is een luxe woon- en lifestylemerk opgericht door de wereldberoemde ontwerper Kenzo Takada. De Japanse ontwerper verweeft vakkundig de organische en geometrische vormen en patronen. Met een groot aantal levendige kleuren en gedurfde patronen weerspiegelen zijn ontwerpen zijn vrolijke creatieve universum.

Klybeck

Klybeck is opgericht door timmerman en ontwerper Baptiste Ducommun en biedt een collectie eigentijdse houten meubels met een strak design. Materialen worden zorgvuldig geselecteerd en de stukken worden op kleine schaal geproduceerd in eigen werkplaats in Zwitserland. Deskundig vakmanschap met perfecte kwaliteit tot in het kleinste detail.

Kvadrat

Kvadrat is Europa’s toonaangevende producent van design textiel. De voortdurende samenwerking met top ontwerpers resulteert in hoogwaardige en innovatieve stoffen die geschikt zijn voor projectmatig gebruik maar natuurlijk ook voor je huis. Kvadrat, de stof van architecten.

Lladró

Lladró is een wereldleider in handgemaakte porseleinobjecten die een buitengewoon meesterschap laten zien. Het iconische Spaanse merk werd in 1953 opgericht en de collectie is uitgegroeid tot een uitgebreid en divers assortiment, van sculpturen tot verlichting en woonaccessoires, en van klassiek tot modern design. Deze diversiteit wordt versterkt door de samenwerking met gerenommeerde ontwerpers. Lladró staat voor een eigentijdse, elegante en exclusieve levensstijl.

Marimekko

Het Finse designhuis Marimekko staat al sinds 1951 bekend om gedurfde patronen en sterke kleuren. Genieten van alledaagse kleine momenten van geluk met vrolijke woonaccessoires is hun filosofie.

Missoni Home Collection

Je kunt niet om de iconische designs van Missoni heen. De prachtige en uitgesproken patronen en kleuren blijven inspireren en geven je interieur meteen een heel exclusieve touch.

Morris & Co

William Morris (1834-1896) wordt beschouwd als een van de grootste ontwerpers van de Arts and Crafts beweging. Hij geloofde dat iedereen het recht heeft op een mooi huis. Zijn bedrijf maakte talrijke patronen en de ongelooflijke design-archieven zijn nog steeds de inspiratie voor prachtig vervaardigde producten. Open je deur voor Morris & Co en laat de nalatenschap voortleven.

NAHKA

NAHKA is een oud Fins woord voor zacht leer. NAHKA lederen kussens, loungematten en vloerkleden gaan terug naar de kern: functionele ontwerpen met een minimalistische uitstraling, gemaakt van plantaardig gelooid kwaliteitsleer. Leer is sterk en gaat jaren mee – hoe meer het wordt gebruikt, hoe meer karakter het krijgt.

Nitin Goyal

Nitin Goyal is een bekroonde Britse ontwerper met Indiase roots, die de culturele invloeden uit zijn jeugd en zijn wereldreizen samenbrengt met zijn sterke ambachtelijke esthetiek, om tot moderne ontwerpen te komen die vernieuwend maar toch tijdloos zijn. Geometrie, symmetrie en ritmisch bewegende lijnen spelen een belangrijke rol en blijven centraal in zijn collectie.

Orla Kiely

De Orla Kiely House collectie is geïnspireerd op 50-er jaren modern, maar opnieuw uitgevonden met een knipoog. De signatuur motieven van deze Ierse modeontwerpster zijn terug te vinden in haar retro-chic interieurcollectie.

Quail Ceramics

Quail Ceramics is een Brits bedrijf met een lange traditie in het maken van onderscheidend en stijlvol serviesgoed. Ze staan bekend om hun dieren die eigenzinnig en toch elegant zijn; traditioneel Brits design met een moderne twist. Veel van de unieke Quail-ontwerpen doen iets nuttigs voor de eigenaar, van het inschenken van drankjes tot het vasthouden van eieren of bloemen. Ze zijn meer dan een knap koppie.

Rob Walters

Rob Walters is een Nederlands kunstenaar bekend van verfijnde ontwerpen met schijnbaar regelmatige patronen. Als je goed kijkt zie je dat elke herhaling variaties vertoont welke de kunstenaars eindeloze worsteling met kleur en vorm uitdrukken. In zijn werk mixt hij fotografie met kunst in een creatieproces dat continue nieuwe vragen oproept tot uiteindelijk de compositie zijn perfectie bereikt.

Royal Delft

Als enig in Delft overgebleven producent van Delfts Blauw sinds de 17e eeuw, kan Royal Delft gerust origineel beschouwd worden. Tot op de dag van vandaag hanteert Royal Delft dezelfde productie methode die wereldwijd de standaard vormt van het hedendaagse Delfts Blauw. Handgemaakt sinds 1653.

Scion

Voor verrassende huizen, denk aan Scion. Dit is een vrolijk merk voor iedereen, met pittige kleuren, pure Scandi-geïnspireerde ontwerpen en frisse ideeën voor modern wonen.

Ted Baker

Het Britse merk Ted Baker, dat bekend staat om elegante en luxe mode, is ook verkrijgbaar in een eigentijdse, hoogwaardige collectie vloerkleden dat finesse aan elk huis zal toevoegen.og.

The Cushion Shop

Ons huismerk The Cushion Shop bevat een range eigentijdse kussens passend bij elke smaak en stijl, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde stoffen met een mooie afwerking.

Vitra

Vitra is bekend van vele originele klassiekers van avantgardistisch twintigste-eeuws design, die vaak worden gekopieerd. Nog steeds verlegt Vitra de design-grenzen door samen te werken met vooraanstaande hedendaagse ontwerpers, waardoor als het ware nieuwe design-klassiekers ontstaan.