Designers Guild

Designers Guild biedt een breed en uitgebreid assortiment luxe producten, bestaande uit meubelstoffen, gordijnstoffen, behang, meubilair, bed en bad, kussens en tapijten. De ontwerpstudio, onder leiding van oprichtster en creatief directeur Tricia Guild, haalt inspiratie uit diverse bronnen zoals Oosterse decoratieve kunst, Italiaanse architectuur en klassieke stukken. Twee keer per jaar wordt een collectie gelanceerd waarbij creativiteit en innovatie wordt gecombineerd met de hoogste niveaus van kwaliteit.

De collectie van Designers Guild is zeer uitgebreid en je vindt er een selectie van in onze winkel. Vraag het ons gerust als je een vraag hebt over de complete range producten of de stoffen: info@dekussenwinkel.nl


KLIK HIER VOOR ONZE SELECTIE >


portrait-tricia-guildGeschiedenis
Tricia Guild heeft Designers Guild opgericht in 1970, terwijl op zoek was naar decoratief textiel. Door een aantal Indiase blokprint stoffen van nieuwe kleuren te voorzien, werd de eerste collectie geboren. In 1972 opende ze een winkel in King’s Road in Londen met haar eerste collectie stoffen, waar ze ook keramiek en meubels verkocht. Het was niet zomaar een winkel, het was een ruimte en een concept. Tricia’s eerste boek werd gepubliceerd in 1982 – ‘Soft Furnishings’. Tot op heden heeft ze meer dan 15 inspirerende boeken gepubliceerd.

In 1986 komt Tricia’s broer Simon Jeffreys bij het bedrijf en wordt haar partner in de rol van Chief Executive. In de loop der jaren zijn de collecties uitgebreid van stoffen tot accessoires, bed en bad ranges, tapijten, behang, meubels, stoffering en verf. Tricia is voor haar werk bekroond met tal van prestigieuze internationale prijzen en erkenningen.

In aanvulling op de Designers Guild collecties, ontwerpt en produceert het bedrijf onder licentie William Yeoward stoffen en behang en is ook de Europese en Midden-Oosten distributeur voor Ralph Lauren stof en behang. In 2011 is Designers Guild gestart met een verdere licentie voor het iconische internationale luxe merk Christian Lacroix. (Bronnen: Designers Guild website, Wikipedia)