Missoni Home online store

De Kussenwinkel is officieel Missoni Home dealer, en is de online shop voor Nederland en België waar je terecht kunt voor de gehele collectie. Of je nu kussens, plaids, vloerkleden, handdoeken, beddengoed, stof per meter of meubels zoekt, alles is verkrijgbaar.

De collectie van Missoni is zeer uitgebreid en we hebben een mooie selectie in de winkel geplaatst. Als je een ander product zoekt, vraag het ons gerust!

 


KLIK HIER VOOR ONZE SELECTIE >


 

portrait-rosita-missoni

Geschiedenis
Missoni werd opgericht in 1953, toen Ottavio en Rosita Missoni een klein brei-atelier startten in Gallarate, niet ver van Rosita’s geboortedorp. Ze presenteerden hun eerste collectie onder de Missoni naam in 1958. Het bedrijf floreerde, met de steun van de mode-editor Anna Piaggi, destijds bij Arianna magazine. Rosita ontmoette de Franse stylist Emmanuelle Khanh in New York in 1965, wat leidde tot een samenwerking en een nieuwe collectie in het volgende jaar. In april 1967 werden ze uitgenodigd om te showen in het Palazzo Pitti in Florence. Rosita vroeg de modellen om hun bh’s uit te doen, vermoedelijk omdat ze de verkeerde kleur hadden en zichtbaar waren onder de dunne Lamé blouses. Het materiaal werd doorschijnend onder het licht en veroorzaakte een sensatie. De Missonis werden het volgende jaar niet meer uitgenodigd, maar het bedrijf groeide; een nieuwe fabriek in Sumirago werd gebouwd in 1969. Diana Vreeland, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, kwam in de VS op voor Missoni ontwerpen, en een Missoni boutique werd in Bloomingdales geopend.

Missoni bereikte het hoogtepunt van zijn invloed in de modewereld in de vroege jaren 1970 (hoewel het sindsdien het onderwerp was van wederopbloei wanneer nieuwe generaties modejournalisten de aantrekkingskracht van het breigoed ontdekten). Ottavio Missoni kreeg toen meer interesse in andere projecten; het ontwerpen van kostuums voor La Scala, tapijten en wandtapijten. Rosita Missoni verloor interesse in de mode in de jaren 1990 en werd opgevolgd door haar dochter Angela in 1998, terwijl Rosita Missoni Home overnam. (Bron: Wikipedia, foto’s: Missoni)